Traffipax védelem autósoknak

Abban az esetben, ha megkímélné a pénztárcáját, egy traffipax jelző rendszer jól fog jönni autójába. Látogasson el a detektorbolt.hu-ra, ahol radardetektorok és lézerblokkolók is vannak.

Mi a lézeres traffipax lényege?

A lézeres traffipaxok is a visszaverődés elvén mérik a gépkocsik sebességét, a kibocsátott jelek visszaverődéseit, szóródását és direkt találatát is előre tudja jelezni egy ilyen eszköz. Erre azonban akkor van jobb esély, ha kb. 250 méteren kívül vagyunk még, mikor a mérés megkezdődik. A lézersugár nyílásszöge ugyanis kúposan szélesedik a kezelőtől számítva, azonban rövid távolságon belül még nem lesz elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A lézeres bemérés előrejelezhetőségét nagy mértékben növeli a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső érzékelő a rendszámhoz felszerelve majdnem mindig beleesik a lézer sugarába, mivel a lézerjeleket többnyire a rendszámtáblákra irányítják, továbbá a többszörös érzékelő rendszerének köszönhetően, a messzebbi lézeres mérést is megbízhatóan kimutatja.

Hogyan mér a traffipax? Rádiófrekvenciás jeleket sugároznak, melyek a gépkocsiról reflektálódva megmérik azok sebességeit. Ezeket a rádióhullámokat a mérőeszköz folyamatosan sugározza, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok észlelik és kimutatják. Hatásos védekezési módszer lehet egy radar-detektor, mert figyelemmel kíséri a rendőrségnél alkalmazott traffipaxok működési frekvenciáit, és azokat detektálva azonnal jelez a vezetőnek.

Engedik-e a hatályos jogszabályok a radar és a lézer detektorok használatát? A válasz: igen! A törvények megengedik ezen eszközök szabad használatát Magyarországon. A tiltásnak amúgy sem lenne értelme, hiszen ezek a készülékek is ugyanazt célozzák meg, mint a traffipaxok: lassítani a veszélyes útszakaszokon!

Abban az esetben, ha megkímélné a pénztárcáját, egy traffipax jelző rendszer jól fog jönni autójába. Látogasson el a detektorbolt.hu-ra, ahol radardetektorok és lézerblokkolók is vannak.

Web: detektorbolt.hu